(FOTO) Ajnadžić i Gušić razgovarali o poboljšanju usluga gradskog prevoza u općini Centar

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je privremenog upravitelja KJKP Gras Harisa Gušića. Tokom posjete razgovarano je o aktuelnim problemima kao što su kosi lift na Ciglanama i gradski prevoz na cjelokupnom području općine Centar, te potencijalnim načinima rješavanja istih.
(FOTO) Ajnadžić i Gušić razgovarali o poboljšanju usluga gradskog prevoza u općini Centar

Tokom razgovora Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Gušića jer je to prilika da se razgovara o veoma ozbiljnim problemima koji već duži period datiraju na području općine Centar, a koji znatno utiču na građane ove lokalne zajednice.

 

-Dobro je da smo se sastali da razgovaramo o veoma ozbiljnim problemima i da tako u korist građana pokušamo iznaći rješenje za njih. Kada je u pitanju gradski prevoz, smatram da građani zaslužuju mnogo bolje usluge nego što ih imaju. Svakodnevno nam pristižu primjedbe kada je u pitanju neredovan prevoz, naročito u padinskim predjelima naše općine. Mi smo prije svega u cilju rješenja tog problema raspoloženi da, u zakonskim okvirima, nabavimo pet kombija kojima bismo pokrili linije na Soukbunaru, Nahorevu, Nahorevskim brdima, Koševskom brdu i Podhrastovima, rekao je Ajnadžić, te dodao da za ostvarenje te namjere Općina Centar zbog tehničkog pristupa, servisa vozila i upravljanja istim treba partnera sa kojim može ostvariti pozitivne rezultate.

 

Ajnadžić je istakao i da je Općina spremna preuzeti upravljanje kosim liftom na Ciglanama ukoliko se riješe imovinsko-pravni odnosi, a za čije je rješenje već pokrenuta procedura.

 

Gušić je naglasio da je Gras spreman za saradnju i da bi bio jako sretan kada bi se riješili svi prisutni problemi.

 

-Stojim vam na raspolaganju. Volio bih da riješimo ovih par tačaka jer tu zaista imamo dosta problema. Nekako se nosimo sa tim, ali moramo tražiti bolje rješenje. Saradnja sa Općinom Centar bi nam bila od velikog značaja, jer bismo sa vama uveliko lakše riješili prisutne probleme kako u segmentu autobuskog prevoza građana tako i u segmentu kosog lifta, rekao je Gušić, te dodao da mu je prioritet kombi saobraćaj, koji je najlošiji u KJKP Gras.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti