(FOTO) Podrška aktivnostima Udruženja „Forum parlamentaraca BiH 1990“

Općina Centar Sarajevo nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske podrške udruženju „Forum parlamentaraca BiH 1990“.
(FOTO) Podrška aktivnostima Udruženja „Forum parlamentaraca BiH 1990“

S tim u vezi, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 10.000 maraka sa predsjednikom Foruma parlamentaraca Mirom Lazovićem.

 

Osnivačka skupština „Foruma parlamentaraca BiH 1990“ održana je u Sarajevu 24. aprila 1999. godine, a okuplja nekadašnje zastupnike u Parlamentarnoj skupštini Republike Bosne i Hercegovine iz prvog saziva 1990-1996. godine i koji su, između ostalog, 25. januara 1992. godine donijeli Odluku o referendumu za nezavisnost Bosne i Hercegovine. Na osnovu rezultata referenduma BiH je dobila svoju nezavisnost i međunarodno priznanje. Miro Lazović je aktuelni vijećnik Općinskog vijeća Centar, a obavljao je dužnost predsjednika Skupštine RBiH u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

 

Donirana sredstva će kao i ranijih godina biti iskorištena za obilježavanje državnih praznika i značajnih datuma vezanih za historiju Bosne i Hercegovine, poput obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da su donirana sredstva zapravo podrška i doprinos radu udruženju „Forum parlamentaraca BiH 1990“.

 

-Želimo da udruženje „Forum parlamentaraca BiH 1990“ ostvari i realizira sve planirane aktivnosti, a ova lokalna zajednica vam stoji na raspolaganju, istakao je Ajnadžić.

 

Lazović se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na kontinuiranoj pomoći i podršci u radu Udruženja.

 

-Zaista mi je zadovoljstvo da se mogu zahvaliti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću zbog kontinuirane podrške našem udruženju. Nažalost Udruženje „Forum parlamentaraca BiH 1990“ koje egzistira od 1996. godine nije naišlo na odobravanje državnih institucija u smislu neke pomoći u radu. Mnogo je poteškoća u radu, a jedina donacija koja dolazi je ova iz Općine Centar zahvaljujući kojoj možemo održavati aktivnosti Foruma. Osim obilježavanja državnih praznika i značajnih datuma vezanih za historiju Bosne i Hercegovine, iz ovih sredstava pomažemo porodicama preminulih članova, kao i oboljelim članovima, pojasnio je Lazović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti