(FOTO) Unapređenje saradnje Općine Centar i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

Tokom posjete Općini Centar Edin Ramić, ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica je sa načelnikom Općine dr. Nedžadom Ajnadžićem razgovarao o zajedničkim projektima koje ova dva nivoa vlasti mogu zajednički realizovati.
(FOTO) Unapređenje saradnje Općine Centar i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da se Općina Centar uvijek rado odazove na poziv za sufinansiranje nekog od prioritetnih projekata kojeg želi ovo ministarstvo realizovati za potrebe povratničkih porodica u Podrinje.

 

–Za nas su od velikog značaja projekti razvoja infrastrukture s ciljem održivog povratka. Također smo voljni pomoći u organizaciji obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici i održavanju dženaze u Potočarima za 71 ubijenog civila koji će ove godine biti ukopan u Memorijalnom centru, objasnio je Ajnadžić i dodao da ova Općina ima veoma dobru saradnju sa udruženjima građana iz Srebrenice od čega prednjači saradnja sa predstavnicama Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe".

 

Jasna Beba, sekretar Općine dodala je da je Općina Centar nakon katastrofalnih poplava 2014. godine kao pomoć najviše stradalim mjestima iz cijele Bosne i Hercegovine izdvojila iz svog budžeta preko 500.000 KM, sredstva koja su najviše iskorištena za obnovu komunalne infrastrukture oštećene tokom pomenutih poplava, od čega je dosta mjesta sa povratničkom populacijom.

 

Ministar Ramić je ovom prilikom pohvalio napore rukovodstva Općine Centar na dosadašnjoj sveukupnoj podršci za pomoć održivom povratku u Istočnu Bosnu.

 

–Naše ministarstvo insistira na realizaciji dugoročnih projekata koji imaju veći društveni značaj i koriste većem broju povratnika duži vremenski period, kazao je Ramić.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti