(FOTO) Načelnik Ajnadžić ugostio karatistkinju Eminu Sipović

Općina Centar Sarajevo nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.
(FOTO) Načelnik Ajnadžić ugostio karatistkinju Eminu Sipović

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio istaknutu mladu sportistkinju Eminu Sipović, članicu Karate kluba „Ippon“ iz Sarajeva koja je na 10. Svjetskom kupu za mlade osvojila zlatnu medalju.

 

Naime, posljednjeg dana mjeseca juna u Umagu je održan 10. Svjetski kup za mlade karatiste, na kojem je učestvovalo 2.500 takmičara iz 72 države, a to je najjače takmičenje na kojem nastupaju djeca.

 

Tri karate reprezentativke BiH i članice Karate kluba Ippon iz Sarajeva su nastupile u borbama. Emina Sipović je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji do 14 godina (U14), -42 kg, pobijedivši takmičarke Hrvatske 2:0, Holandije 4:1, Švedske 1:0, Belgije 5:0 i u finalu takmičarku iz Kanade 6:5.

 

Četrnaestogodišnja Sipović upoznala je načelnika Ajnadžića o rezultatima koje je postigla u svom dosadašnjem aktivnom bavljenju ovim sportom.

 

-Takmičenje u Umagu je za mene bilo veliko iskustvo, a osvojena zlatna medalja mi je dobar podstrek za dalji rad. Ovo mi je prva medalja sa svjetskog kupa, a nadam se da će ih biti još. Želim se zahvaliti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na prijemu, istakla je Sipović.

 

Načelnik Ajnadžić je uručio mladoj Emini odluku kojom se iz općinskog budžeta izdvaja iznos od 500 KM kao nagrada za postignute rezultate. Sredstva koja će biti iskorištena za sufinansiranje programskih aktivnosti će biti uplaćena na račun Udruženja Karate kluba „Ippon“.

 

-U budžetu smo obezbijedili dio sredstava za podršku našim uspješnim sportistima koji ostvaruju zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Želim ti poručiti da su vrata ove lokalne zajednice za tebe uvijek otvorena i da smo ti spremni pomoći kako bi to bio dodatni stimulans za dalje uspjehe. Čestitam ti na impresivnim rezultatima i nadam se da će tvoja dalja karijera biti praćena stalnim usponima, dodao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti