(FOTO) Općina Centar izdvojila 40.000 KM školi „Alija Nametak“ za sanaciju kotlovnice

Iako osnovno obrazovanje još nije u njenoj nadležnosti, Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta za tu veoma važnu društvenu oblast, a posebno za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uvjeta rada i opremanje školskih objekata na području ove lokalne zajednice.
(FOTO) Općina Centar izdvojila 40.000 KM školi „Alija Nametak“ za sanaciju kotlovnice

Jedan u nizu takvih primjera je i donacija Osnovnoj školi „Alija Nametak“ u iznosu od 40.000 maraka za sanaciju kotlovnice. Protokol o realizaciji tog budžetskog granta potpisao je općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa direktoricom škole „Alija Nametak“ Medihom Beširević.

 

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom naglasio da je Općina Centar odlučna i dalje pružati pomoć i podršku predškolskom i osnovnom obrazovanju.

 

-Obaveza svih nas je da radimo u službi boljeg obrazovanja, a ova donacija je nastavak kontinuirane pomoći Osnovnoj školi „Alija Nametak“. U narednom periodu planiramo započeti projekat proširenja trotoara pored vaše škole kao i izgradnju pristupne staze i rampe za invalidne osobe, istakao je Ajnadžić i dodao da će Općina Centar nastaviti kontinuiranu pomoć obrazovnom procesu, poboljšanju uvjeta rada i opremanje škola.

 

Direktorica Beširević je, u ime učenika i nastavnog osoblja škole, uputila riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću za sveukupnu podršku ovoj obrazovnoj ustanovi i želju da se odlična saradnja sa ovom lokalnom zajednicom nastavi i ubuduće.

 

-Općina Centar već dugi niz godina pomaže našoj školi, najvećim dijelom na sanaciji objekta koji je star preko pedeset godina. Kotlovnica koju koristimo je dotrajala i ne smijemo zimu dočekati u ovakvom stanju. Donacija Općine Centar je od velike koristi, a nadam se da će preostali dio potrebnih sredstava za sanaciju kotlovnice obezbijediti Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Velika zahvalnost Općini za podršku koju nam godinama pruža i bez koje mnogo toga sami ne bismo mogli realizirati, naglasila je Beširević.

 

Općina Centar je od 2006. godine, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila oko 140.000 maraka za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti