(FOTO) Potpisan sporazum za početak realizacije rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli

U prostorijama Općine Centar u četvrtak 6. jula 2017. godine organizovano je potpisivanje sporazuma za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Panjina kula (I faza).
(FOTO) Potpisan sporazum za početak realizacije rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli

U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, sporazum je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, kao realizatora projekta, sporazum potpisao direktor Nezir Hadžić. Rok za izvođenje radova je 120 dana. 

 

- Općina Centar želi da ostane partner preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ pod uslovom da se svi planirani projekti realizuju zadanom dinamikom. Sljedeće budžetske godine planiramo dati više sredstava, nešto više od 1,5 miliona KM, za zamjenu kanalizacionih i vodovodnih cijevi u Centru. Posebnu pažnju ćemo posvetiti izgradnji nove vodovodne mreže sa izvorišta Uroševo vrelo na Nahorevu, na čemu ćemo raditi zajedničkim snagama. Kada su u pitanju ovogodišnji projekti volio bih da se u njihovu realizaciju krene čim prije. Sve faze rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli će Općinu Centar koštati preko 1,1 milion KM. Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji mreže u Panjinoj kuli biće onemogućeno kretanje motornih vozila duž ove ulice. Stoga pozivam građane ovog dijela općine Centar da budu strpljivi tokom ovog perioda rekonstrukcije kako bismo što prije završili projekat i riješili dugogodišnji problem naših stanovnika, objasnio je Ajnadžić.

 

Direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Nezir Hadžić je ovom prilikom izjavio da su prioritetni projekti koje ovo preduzeće planira da realizuje na području općine Centar, za šta su spremni da angažuju i dodatnu mehanizaciju i ljudstvo kako bi okončali njihovu realizaciju u planiranom roku.

 

Naredni korak u realizaciji ovog projekta je da preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ tokom ovog mjeseca objavi javni poziv i odabere podizvođača radova, nakon čega se može krenuti sa rekonstrukcijom vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli.

 

Današnjem potpisivanju sporazuma je također prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti