(FOTO/VIDEO) Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić podržali projekat „Fitness ljeto 2017“

Kako je javnost upoznata, početkom ove sedmice počela je realizacija projekta „Fitness ljeto 2017“, gdje veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ vježbaju tri puta sedmično.
(FOTO/VIDEO) Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić podržali projekat „Fitness ljeto 2017“

Tokom vježbe koja je okupila preko 300 učesnika, svih životnih dobi, pridružili su im se načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, zajedno sa svojim saradnicima.

 

-Moram priznati da mi je veliko zadovoljstvo vidjeti ovako puno mladih, ali i mojih sugrađana starije životne dobi, koji su došli večeras da vježbaju i da se druže. Čestitam ovim divnim damama koje su upriličile ovu manifestaciju i sve dok vi budete imali snage, Općina Centar će prepoznati ovakve projekte i dati veliku finansijsku, organizacionu i materijalnu podršku. Obećavam da ćemo i iduće godine na najbolji mogući način podržati okupljanje ljubitelja fitnessa, kazao je Ajnadžić prisutnima, dok je predsjedavajuća Karačić također izrazila veliko zadovoljstvo sa porukom da ovakvi projekti pokazuju da Bosna i Hercegovina pripada Evropi.

 

Projekat realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun" uz finansijsku podršku Općine Centar. Ovo je drugi veliki projekat kojeg su zajednički realizovali. Prvi projekat je bio Sarajevska rolerijada organizovana u okviru Dana Općine Centar koja je uspjela okupiti veliki broj zaljubljenika u rolanje.

 

-Ovaj projekat već dugo živi u gradovima regija i do sada nikada nije bio organizovan u našem gradu. Načelnik Ajnadžić je prepoznao njegov značaj. Pozivam sve koji žele da vježbaju sa nama, da dođu na vježbe koje organizujemo tri puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom i petkom u periodu od 19 do 20 sati, naredna dva mjeseca. Program vježbi koje vode stručni fitness treneri je prilagođen uzrastu i fizičkoj spremi svakog od učesnika. Iako je ovaj projekat pokrenut na području općine Centar također su dobrodošli svi zainteresovani iz drugih općina. Nadamo se da će ovaj projekat postati tradicionalnog karaktera, istakla je Marijana Arapović koja zajedno sa Lejlom Šebić, Danielom Huseinbegović i Ajlom Dizdarević vodi projekat „Fitness ljeto 2017“ u općini Centar.

 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti