Potpisan ugovor o zakupu poslovnih prostorija sa HKD „Napredak“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjom Topićem ugovore o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Maršala Tita 56.
Potpisan ugovor o zakupu poslovnih prostorija sa HKD „Napredak“

Podsjećamo, Općinsko vijeće Centar je na 12. redovnoj sjednici, održanoj 22. juna 2017. godine, donijelo odluku kojom se općinskom načelniku daje saglasnost da sa Hrvatskim kulturnim društvom Napredak zaključi ugovor o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Maršala Tita 56, površine 744 i 473 kvadratna metra, na period od deset godina, sa iznosom zakupnine od 1 KM/m2, uz obavezu plaćanja duga po osnovu neizmirene zakupnine u ranijem periodu. HKD Napredak je izvorni vlasnik ovih poslovnih prostorija na kojima je kao nosilac prava raspolaganja upisana Općina Centar do donošenja zakona o restituciji.

 

Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u prethodnom periodu podržavala aktivnosti HKD Napredak, te naglasio da će saradnja ove lokalne zajednice sa kulturnim društvom Napredak u narednom periodu biti još intenzivnija.

 

-U cilju prevazilaženja problema u vezi korištenja poslovnih prostorija u kojima ste smješteni, Općinsko vijeće mi je dalo saglasnost da sa vama zaključim ugovor o zakupu poslovnih prostorija na period od 10 godina, uz obavezu plaćanja cjelokupnog duga nastalog po osnovu zakupa u jednakim mjesečnim ratama za vrijeme trajanja zakupnog odnosa. Mi želimo da se Napretku vrati stari sjaj, i izuzetno sam sretan što smo pomogli da riješite ovaj veliki problem. Imajući u vidu veliku ulogu i značaj ovog društva u očuvanju ukupnog identiteta države Bosne i Hercegovine, a posebno njenu cjelovitu i intenzivnu kulturološku misiju, kako u našoj domovini, tako i u inostranstvu, još jače ćemo podržati aktivnosti i projekte HKD Napredak, kazao je Ajnadžić.

 

Topić se zahvalio Ajnadžiću na dugogodišnjoj saradnji i istinskom razumijevanju koje na širem društvenom planu ostvaruje na neposredan način ova kulturna institucija.

 

-Načelnik je obećao da će nam pomoći u rješavanju ovog problema i evo danas smo svjedoci ispunjenja obećanja zbog čega smo neizmjerno zahvalni. Nadam se da će dobra saradnja biti nastavljena, dodao je Topić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti