Oko igrališta na Čobaniji postavljena nova zaštitna ograda

Roditelji koji dovode svoju djecu da se igraju u dječjem parku na Čobaniji (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“) ne moraju više strahovati od prometnih ulica koje okružuju ovo igralište.
Oko igrališta na Čobaniji postavljena nova zaštitna ograda

U okviru projekta uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području Centra, kojeg realizuje Kantonalno komunalno preduzeće „Park“ u saradnji sa Općinom Centar, oko pomenutog igrališta koje se nalazi na raskrsnici ulica Skenderija, Čobanija i Hamdije Kreševljakovića postavljena je zaštitna ograda čime su mališani koji se igraju u ovom parku dodatno zaštićeni od istrčavanja na ulicu tokom igre.

 

Sada na ovom igralištu sa očuvanim mobilijarom koji se sastoji od dvije njihalice, kule penjalice, tobogana, klackalice također su postavljene parkovske klupe i kante za otpatke čime je dodatno osvježen i uljepšan prostor. Sigurnost najmlađih je također povećana postavljanjem gumene zaštitne podloge.

 

Navedeni radovi su realizovani u okviru projekta uređenja osam dječjih igrališta “Ciciban“ na području Centra, za šta je Općina izdvojila iznos od 157.675 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti