Završena sanacija, uređenje i čišćenje korita Koševskog potoka

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kontinuirano iz budžeta izdvaja sredstva za sanaciju, održavanje i čišćenje korita vodotoka na području općine Centar.
Završena sanacija, uređenje i čišćenje korita Koševskog potoka

U cilju preventivnog djelovanja na zaštiti od poplava ali i obezbjeđenja što ugodnijeg ambijenta za život ova lokalna zajednica je nastavila projekat uređenja, sanacije i čišćenja korita Koševskog potoka.

 

U ovoj fazi iz općinskog budžeta izdvojeno je oko 80.000 KM za saniranje, uređenje i čišćenje korita pomenutog vodotoka. Kako je bilo i planirano, izgrađen je armirano-betonski potporni zid kod zanatske radnje „Lauda“ kao i zid na lijevoj obali Jagomirskog potoka. Osim toga, izvršeno je spajanje zidova kod autobuske okretaljke kod bolnice Jagomir, te izgradnja potpornog zida u Ulici Svetozara Ćorovića preko puta broja 4-a.

 

Osim izgradnje i sanacije potpornih zidova, također je urađeno i čišćenje korita na četiri lokacije i to na ušću Blekinog u Koševski potok, zatim u Ulici Nahorevska preko puta broja 99, te na dvije lokacije u Ulici Svetozara Ćorovića.

 

Podsjećamo da je tokom proteklog mjeseca uspješno okončana ekološka akcija čišćenja i uređenja otvorenog dijela Koševskog potoka, i to dijela koji se nalazi preko puta zgrade Općine Centar. U cilju preventivnog djelovanja na zaštiti od poplava ova lokalna zajednica od 2010. godine izdvaja sredstva za uređenje i sanaciju korita Koševskog potoka, a do sada je izdvojeno preko 550.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti