Naredne sedmice počinje realizacija projekta „Fitness ljeto“

Općina Centar u saradnji sa Udruženjem građana „Klub sporta Fit & Fun“ u periodu od 3. jula do 28. augusta 2017. godine na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ realizuje projekat pod nazivom „Fitness ljeto“.
Naredne sedmice počinje realizacija projekta „Fitness ljeto“

Organizator projekta je pomenuto Udruženje uz finansijsku podršku Općine Centar u iznosu od oko 6.000 maraka, a cilj je potaknuti što više ljudi da uz podršku profesionalaca uživaju u kombinaciji fitnessa, prirode i zdravog načina života.

 

Projekat podrazumijeva besplatno vježbanje na otvorenom za sve građane tri puta sedmično i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu od 19 do 20 sati, a očekuje se učešće oko 500 ljubitelja fitnessa svih starosnih kategorija.

 

Fitness je pojam za sve što nas čini „fit“. Označava stanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja, dobre tjelesne kondicije nastale kao rezultat redovitog tjelesnog vježbanja i pravilne prehrane.

 

Uz redovnu fizičku aktivnost čovjek se psihički i mentalno oslobađa stresa i loših misli i na taj način čuva svoje psihičko i mentalno zdravlje.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti