Novouređeno „Ciciban“ igralište u Kranjčevićevoj ulici

Radnici komunalnog preduzeća „Park“ su tokom proteklog perioda uspjeli okončati većinu poslova oko uređenja dječjeg igrališta „Ciciban“ u Kranjčevićevoj ulici kod obdaništa „Leptirić“ (Kranjčevićeva 23).
Novouređeno „Ciciban“ igralište u Kranjčevićevoj ulici

Nakon što je uklonjen stari mobilijar, do sada je oko ovog igrališta postavljeno 60 metara nove zaštitne ograde, urađena nivelacija terena i na polovini igrališta je postavljena gumena zaštitna podloga, oko igrališta je ugrađeno 30 metara novih betonskih ivičnjaka i korpa za otpatke. Također je od novog mobilijara za bezbrižnu igru djece postavljena nova kula, penjalica, nosači za dvosjednu klackalicu, te konjići. Do okončanja projekta na ovom igralištu planirana je ugradnja ulaznih kapija u igralište, klackalica i dvije ljuljačke, kao i gumene podloge na ostatku igrališta.

 

Općina Centar je za uređenje ovog dječjeg igrališta u Kranjčevićevoj ulici iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 25.260 KM.

 

Realizacija navedenih radova je u okviru projekta uređenja osam dječjih igrališta “Ciciban“ na području Centra, za šta je Općina izdvojila iznos od 157.675 KM, dok je KJKP „Park“ realizator projekta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti