Nastavak projekta na uklanjanju arhitektonskih barijera za lakše kretanje osoba sa invaliditetom

Uz finansijsku podršku Općine Centar započeo je projekat postavljanja položenih ivičnjaka na 23 pješačka prelaza s ciljem olakšanja svakodnevne komunikacije osobama sa invaliditetom.
Nastavak projekta na uklanjanju arhitektonskih barijera za lakše kretanje osoba sa invaliditetom

Građevinska firma „Grakop“  izvodi radove na sedam prelaza u ulicama: Vladimira Valtera Perića, Turhanija, Đoke Mazalića, Vrazova, Hamze Hume i na dva prelaza u Maršala Tita.

 

–Trenutno radimo na uklanjanju arhitektonskih barijera na raskrsnici ulica Hamze Hume i Maršala Tita kod Alipašine džamije. Također radnici komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ rade na popravci svoje infrastrukture na ovoj lokaciji. Čim radnici ovog komunalnog preduzeća završe sa svojim radovima nama je potreban jedan dan da završimo i ovo posljednju raskrsnicu  za koju je zadužena naša firma, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka.

 

Građevinska firma „Bosman“ sa kojom također Općina Centar ima potpisan sporazum o redovnom održavanju ulica, realizuje ovaj projekat na 16 raskrsnica u Centru u sljedećim ulicama: Branilaca Sarajeva, Ćemaluša, Šenoina, Maršala Tita, te po dva prelaza u Mis Irbinoj ulici, Musala, reisa Džemaludina Čauševića, Branislava Đurđeva i Kulovića ulici. Projekat je započeo od Ulice branilaca Sarajeva i sada se izvode radovi na pješačkim prelazima u Kulovića ulici.

 

U ovoj fazi projekta su obuhvaćene najprometnije saobraćajnice u Centru od Bosanskog kulturnog centra do kraja Marijin dvora, koji ima za cilj nesmetanu svakodnevnu komunikaciju osoba sa invaliditetom.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti