Uređena zelena površina uz stepenište u Pruščakovoj ulici

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici.
Uređena zelena površina uz stepenište u Pruščakovoj ulici

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 230.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica, što pokazuje koliko je ova lokalna zajednica opredijeljena da zelene površine uredi na način da naši sugrađani imaju kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju, ali nažalost parkovi i parkovski mobilijar često su meta vandala koji nakon izgradnje i obnove javnih površina nerijetko budu uništeni.

 

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar okončani su planirani radovi na zelenoj površini koja se nalazi uz obnovljeno stepenište u Ulici Pruščakova.

 

U toku realizacije projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine oko stepeništa očišćen je i uklonjen korov sa zelenog pojasa uz prethodno prekopavanje, nabavku i sadnju sezonskog cvijeća, nabavku, dovoz i razastiranje lumbrihumusa što predstavlja mjeru prehrane kod sadnje sezonskog cvijeća, te utovar i odvoz otpadnog materijala na gradsku deponiju.

 

Podsjećamo, za projekat rekonstrukcije stepeništa u Pruščakovoj ulici Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila gotovo 700.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti