Besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo ove godine izdvojila je 15.000 KM za školu plivanja za učenike osnovnih škola, a koja se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ na Termalnoj rivijeri Ilidža.
Besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra

Zdrav način života zahtijeva svakodnevnu primjenu fizičkih aktivnosti. Fizička aktivnost koja angažuje sve mišiće, a blagotvorno djeluje na pluća, zglobove i srce je plivanje. Ova aktivnost djeluje na vezivno tkivo, te omogućava bolju koordinaciju rada nogu i ruku.

 

Škola plivanja realizira se u tri smjene, i to prva smjena od 12. do 23. juna, druga od 26. juna do 7. jula, a treća od 10. do 21. jula. Besplatne časove plivanja pohađa 105 osnovaca sa područja općine Centar, a uprava njihovih osnovnih škola odabrala je djecu. Zahvaljujući ovom, prije svega korisnom projektu, učenici imaju priliku da pet dana u sedmici po dva sata pohađaju časove plivanja. Za polaznike ljetne škole plivanja organiziran je prevoz.

 

Školu plivanja vodi profesor tjelesnog odgoja Adis Mušanović iz „Centra za sport i rekreaciju“.

 

-Prva grupa polaznika uspješno je završila školu plivanja, a trenutno radimo sa drugom. Djeca svaki dan po dva sata borave na bazenu gdje ih učimo osnovama plivanja, kazao je Mušanović.

 

Cilj projekta je da se učenicima omogući da u toku ljetnog raspusta iskoriste slobodno vrijeme za sportske aktivnosti te da, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti