Civilna zaštita Općine Centar upozorava na opasnost od požara

S obzirom na nadolazeće toplije dane i sezonu čišćenja i uređenja vrtova i dvorišta, te odlazaka na izletišta, Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava građane na opasnost od izbijanja požara.
Civilna zaštita Općine Centar upozorava na opasnost od požara

Sve veći broj građana prilikom raščišćavanja dvorišta i vrtova pali vatru na otvorenom prostoru, kako bi uništili suho rastinje i drugi prikupljeni otpad, ne vodeći pri tome računa da postoji velika opasnost od izbijanja požara sa nesagledivim posljedicama. Poseban oprez je neophodan zbog visokih temperatura zraka.

 

Iz civilne zaštite podsjećaju građane da je strogo zabranjeno paljenje vatre, roštiljanje i bacanje opušaka u blizini šumskog i drugog rastinja i pozivaju ih na savjesno postupanje i poduzimanje svih potrebnih mjera opreza kako bi spriječili eventualno izbijanje požara i ugrožavanje ljudskih života i materijalnih dobara.

 

U slučaju izbijanja požara, ukoliko je to moguće, treba odmah pristupiti njegovom gašenju priručnim sredstvima i što je moguće prije obavijestiti: Centar za obavještavanje na broj telefona 121, Vatrogasce 123 i Policiju 122.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti