Finansijska podrška Košarkaškom kulbu „Bosna-Royal“

I dok ostali nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini smanjuju izdvajanja za sport Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška košarkaškom klubu „Bosna-Royal“ u iznosu od 10.000 maraka.
Finansijska podrška Košarkaškom kulbu „Bosna-Royal“

Tim povodom načelnik Ajnadžić je u utorak, 27. juna 2017. godine zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, njenim zamjenikom Mustafom Mulićem i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakirom Šero ugostio predstavnike Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Almirom Bradićem i direktorom kluba Damirom Krupalijom, te im uručio zaključak o dodjeli pomenutih finansijskih sredstava.

 

Bradić se u ime uprave KK „Bosna-Royal“ zahvalio na podršci koju im pruža Općina Centar, te naglasio da će opravdati ukazano povjerenje.

 

-Nadamo se da će u predstojećoj sezoni Bosna biti prvak države, to je naš cilj i ka tome idemo. Osim domaće lige, moramo nastaviti našu borbu i na regionalnom nivou. Očekujemo ovih dana odgovor od Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) po pitanju učešća u ligi prvaka, a pored toga cilj nam je igrati i ABA2 ligu. Naša liga ne može zadovoljiti sportske apetite ovog kluba jer KK „Bosna“ ne smije stajati na jednom mjestu. Napravili smo veliki iskorak i moramo ići naprijed. Siguran sam da ćemo Bosnu vratiti na staze stare slave. Neizmjerno smo zahvalni što je Općina Centar nastavila podržavati naš klub, kazao je Bijedić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da ova lokalna zajednica cijeni postignute rezultate kluba u dosadašnjem radu i poželio im sreću u budućnosti.

 

-Morate praviti jedan novi i zdravi imidž. Poznato nam je svima sa kakvim problemima ste se suočavali, ali svi se nadamo da je to iza vas. Mi ćemo zadržati kontinuitet podrške i biti dio ove dobre sportske priče, a od vas očekujemo da uložite dodatni napor i da opravdate povjerenje, istakao je Ajnadžić te pozvao predstavnike KK „Bosne“ da se uključe u kampanju za obnovu košarkaških igrališta i vraćanje mladih ovom sportu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti