Načelnik Ajnadžić uručio opremu za uređenje zelenih površina predstavnicima KJKP „Park“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je ispred sjedišta Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“ izvršnom direktoru održavanja javnih i zelenih površina KJKP „Park“ Suadu Heći uručio četiri trimera za potkresivanje trave i jedan trimer za uređenje živice. Oprema za bolje održavanje zelenih površina je nabavljena putem Službe za civilnu zaštitu Općine Centar, koja je za kupovinu pomenute mehanizacije iz općinskog budžeta izdvojila iznos od 6.335 KM.
Načelnik Ajnadžić uručio opremu za uređenje zelenih površina predstavnicima KJKP „Park“

Navedena oprema za održavanje zelenih površina u Centru također može biti iskorištena i za niz ekoloških akcija čišćenja i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“, koji realizira Općina u saradnji sa KJKP „Park“.

 

Prilikom uručivanja trimera za potrebe „Parka“ načelnik Ajnadžić je rekao:

 

–Sa ovom opremom želim da budete efikasniji u uređivanju zelenih površina na području Centra, koje vam je povjerila naša Općina. Također ste zaduženi za realizaciju projekta uređenja „Ciciban“ igrališta za bezbrižnu igru najmlađih, čijim rezultatima smo do sada zadovoljni, jer su mladi to procijenili i kazali da je to jako dobro rješenje, objasnio je Ajnadžić.

 

​Direktor Hećo se ovom prilikom zahvalio načelniku Ajnadžiću, Općinskom vijeću i Civilnoj zaštiti Općine Centar na dosadašnjoj izuzetnoj pomoći i saradnji koju Općina Centar ima sa ovim komunalnim preduzećem te na nabavljenoj opremi za održavanje zelenih površina.

 

-Civilna zaštita Općine Centar nam u posljednje vrijeme uvijek izlazi u susret, naročito kada je u pitanju nedostatak ljudstva u našem preduzeću za obavljanje redovnih zadataka. Broj ljudi sa kojima raspolažemo i koji radi na uređenju javnih zelenih površina nije u mogućnosti da stigne obaviti sve što se od njih traži, pa nam je pomoć Civilne zaštite dobro došla. Također, donacija ove opreme za uređenje zelenih površina mnogo nam znači, i koristim priliku da se zahvalim Općini Centar na ukazanom povjerenju za sve projekte koji su nama dodijeljeni, a nadam se da će saradnja biti nastavljena, naglasio je Hećo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti