Delegacija Općine Centar učestvovala u obilježavanju Dana šehida

U organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, povodom drugog dana Ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava i kao Dan šehida, predstavnici Općine Centar su u ponedjeljak, 26. juna 2017. godine na spomen obilježju Kovači i na mezaru prvog predsjednika međunarodno priznate države BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića položili cvijeće, proučili Fatihu i odali dužnu počast.
Delegacija Općine Centar učestvovala u obilježavanju Dana šehida

U delegaciji Općine Centar su bili načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa svojim savjetnicima, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, vijećnici Velija Katica, Lejla Khattab, Ahmed Gerin i Sejad Đozo te predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Ramiza Šejto.

 

Dan šehida u BiH ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine kao dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti