Ove sedmice započinju radovi na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama

Planirano je da tokom ove sedmice radnici građevinske firme „Bosman“, koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, započnu rekonstrukciju dijela Merhemića trga, tačnije platoa kod novoizgrađene džamije na Ciglanama.
Ove sedmice započinju radovi na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama

Vrijednost projekta iznosi 286.222 KM, sredstva koja je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu. Rok za završetak radova je 35 dana.

 

-Kako bi izvođač radova mogao na vrijeme krenuti sa rekonstrukcijom trga i pošto se radi o sveobuhvatnom projektu kojim ćemo dobiti lijep i nadasve atraktivan prostor, od čega će najveće koristi imati stanovnici ovog dijela općine Centar, apelujem na građane na njihovo strpljenje tokom radova, kao i na vlasnike parkiranih vozila da što prije uklone svoja vozila kako bi nesmetano započeli radovi na rekonstrukciji platoa na Merhemića trgu, kazao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić prilikom potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukciji dijela trga.

 

Kako je projektom planirano, rekonstrukcijom ovog dijela Merhemića trga će biti obuhvaćena površina od 600 kvadratnih metara. Nakon uklanjanja starih oštećenih ploča i podloge slijedi ugradnja nove armirano-betonske podloge na koju će biti postavljeno gotovo 520 metara kvadratnih granitnih ploča, dok će kulir ploče biti postavljene na površini od 70 m2. Planirana je izgradnja fontane u centralnom dijelu sa dva pristupna stepeništa i ugrađenom led rasvjetom. Za zaštitu od sunca, na četiri čelična stuba biće postavljene brisoleje od bijelog plastificiranog lima. Na kraju radova će biti postavljen prateći mobilijar odnosno betonske klupe i korpe za otpatke dok će u hortikulturnom dijelu uređenja ovog trga biti zasađeno osam stabala breze.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti