Općina Centar nastavlja podršku Narodnoj kuhinji „Stari Grad“

Općina Centar Sarajevo je i ove godine iz svog budžeta izdvojila značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.
Općina Centar nastavlja podršku Narodnoj kuhinji „Stari Grad“

S tim u vezi, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za obrazovnje, kulturu i sport Zakirom Šero posjetio Narodnu kuhinju „Stari Grad“ (Halači 6) gdje ih je ugostila upraviteljica kuhinje Zilha Šeta, poznata kao Tetka Zilha.

 

Povod posjete bio je potpisivanje protokola o realizaciji sredstava u iznosu od 15.000 KM, koje je Općina Centar u svom budžetu izdvojila za podršku radu ove humanitarne ustanove.

 

Naime, Narodna kuhinja „Stari Grad“ je osnovana 20. marta 1992. godine sa ciljem pomoći najugroženijem stanovništvu u Kantonu Sarajevo, a danas iza sebe ima tradiciju dugu 25 godina. Tako je zbog velike migracije ljudi tokom ratnih dešavanja usluge narodne kuhinje u tom periodu koristilo više od 20.000 naših građana… Po evidencijama sa kojima raspolože kuhinja danas hrani 1.210 korisnika, međutim broj građana koji dobivaju pomoć daleko je veći.

 

Prilikom potpisivanja protokola Šeta je iskazala zahvalnost Općini Centar na višegodišnjoj pomoći koju ova lokalna zajednica pruža Narodnoj kuhinji „Stari Grad“. 

 

-Narodna kuhinja zahvaljujući ovoj podršci može obezbijediti velike količine hrane za njene korisnike. Ovo je višegodišnja praksa centralne gradske općine koja je uvijek imala razumijevanja za nas i na tome smo neizmjerno zahvalni, istakla je Šeta.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da je ovo nastavak dugogodišnje uspješne saradnje i dodao da Općina Centar uvijek stoji na raspolaganju Narodnoj kuhinji „Stari Grad“.

 

-Posao koji vi radite je human i zbog toga ćete uvijek imati našu podršku. Zajedno smo uspješno realizovali akciju „Ekskurzija 2017“, koju su pokrenuli učenici Srednje medicinske škole sa Bjelava, kao i druge projekte koji imaju za cilj poboljšanje socijalne situacije naših sugrađana, a siguran sam da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti, naglasio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti