Prijem u Općini Centar za šehidske porodice povodom Ramazanskog bajrama

U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, u Općini Centar je 23. juna 2017. godine upriličen tradicionalni prijem za članove 20 šehidskih porodica čiji su članovi poginuli kao pripadnici Armije RBiH.
Prijem u Općini Centar za šehidske porodice povodom Ramazanskog bajrama

Prijemu su prisustvovali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, dopredsjedavajući Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto.

 

Uz želje za dobro zdravlje za predstojeći Bajram načelnik Ajnadžić je naglasio da je ovo tradicionalno druženje predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar sa članovima porodica poginulih branitelja.

 

-Svake godine, već tradicionalno, u Općini Centar organizujemo okupljanja povodom obilježavanja vjerskih praznika svih naroda, a danas smo ovdje kako bismo obilježili predstojeći Ramazanski bajram. Ne smijemo zaboraviti one koji su u proteklom ratu izgubili svoje najbliže, i ovom prilikom želim iskazati svoje duboko poštovanje prema njima. Praznici su prilika da se okupimo i jedni drugima poželimo uspjeh, sreću, dobro zdravlje, a onima koji su dali život za odbranu države Bosne i Hercegovine neka je rahmet duši i lahka zemlja bosanska. Predvidjeli smo dio sredstava sa kojima smo obezbijedili simboličnu jednokratnu pomoć za 20 porodica šehida i poginulih boraca, istakao je Ajnadžić i poručio porodicama da im Općina Centar uvijek stoji na raspolaganju.

 

Na kraju druženja su članovima šehidskih porodica uručene simbolične jednokratne donacije Općine u iznosu od po 100 KM. Tu vrstu pomoći, na prijedlog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar, dobili su: Senada Aljukić, Ramiza Begić, Amina Čavčić, Alma Ćemo, Vahida Ćutuk, Zumreta Dervišević, Alma Đelkić, Safija Fazlagić, Jasminka Feriz, Isma Halilović, Ferida Jelašković, Fatima Kabil, Nura Kovačević, Hana Makaš, Taiba Medić, Ibro Pandžić, Sabaha Pandžić, Muniba Piknjač, Jasminka Selmanović i Bajramka Vatrić.

 

Među prisutnima na prijemu bila je i Jasminka Feriz koja je tokom proteklog rata izgubila svog supruga Nermina koji je bio u redovima Armije RBiH.

 

-Želim se zahvaliti na ovom znaku pažnju koji porodicama poginulih boraca u ove praznične dane znači mnogo. Hvala Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što održava ovu tradiciju i jednom godišnje nas ovdje okupi i uruči nam ove simbolične poklone. Drago nam je da nismo zaboravljeni, da postoji neko ko misli na nas, kazala je Feriz.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti