Općina Centar uputila javni poziv nevladinim organizacijama za dostavu projekata

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje projekata udruženja i fondacija sredstvima budžeta Općine Centar za 2017. godinu.
Općina Centar uputila javni poziv nevladinim organizacijama za dostavu projekata

Javni poziv je objavljen u četvrtak, 22. juna 2017. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www.centar.ba i ostaje otvoren do 7. jula 2017. godine.

 

Pravo prijave projekata na ovaj javni poziv imaju udruženja i fondacije, a uslovi za finansijsku podršku iz općinskog budžeta su da projekti treba da budu namijenjeni građanima općine Centar i da se odnose na sljedeće oblasti: socijalna pitanja, zdravstvo, obrazovanje, kultura, ekologija, razvoj lokalne zajednice, promocija demokratskih principa i tradicionalne manifestacije koje promoviraju Općinu Centar.

 

Tekst javnog poziva, kao i Uputstvo za aplikante, Kriteriji i Obrazac za prijavu projekata i izjave dostupni su na općinskoj web stranici (rubrika ''Konkursi i oglasi'') a mogu se preuzeti i na-info pultu u Općini Centar (Mis Irbina 1). Prijava sa dokumentacijom podnosi se Službi za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar, putem pošte ili na protokol Općine. Za sve informacije zainteresirani se mogu obratiti na broj telefona 562-384.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti