Obilježen Dan logoraša općina Centar i Stari Grad

U organizaciji Udruženja logoraša općina Centar i Stari Grad, 19. juna 2017. godine ispred Javne ustanove Psihijatrijska bolnica Jagomir polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast poginulim borcima i logorašima sa područja Nahoreva koji su ratne 1992. godine bili zatočeni u prostorijama ove bolnice.
Obilježen Dan logoraša općina Centar i Stari Grad

Obilježavanju 25. godišnjice tih događaja, u ime Općine Centar, prisustvovali su  predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i dopredsjedavajući Mustafa Mulić te vijećnici Velija Katica i Sejad Đozo.

 

Predsjedavajuća Karačić istakla je da je neophodno ovakve godišnjice nastaviti obilježavati zarad budućih naraštaja koji trebaju saznati istinu o ratnim dešavanjima.

 

O historijskim činjenicama i dešavanjima u paviljonima ove bolnice govorio je Avdulah Popara, predsjednik Udruženja logoraša općina Stari Grad i Centar, koji je naglasio da je kroz logor u ovoj psihijatrijskoj bolnici bilo zatočeno 80 ljudi dovedenih sa Nahoreva, Blekinog potoka i drugih dijelova Sarajeva, od čega je jedan dio ubijen, drugi dio je prevezen u zloglasni logor „Kod Sonje“ u Vogošći, a za 18 osoba se još traga.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti