Nastavljena finansijska podrška radu Prve policijske uprave

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom nabavke opreme za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Nastavljena finansijska podrška radu Prve policijske uprave

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija informatičke opreme Prvoj policijskoj upravi – Policijskoj stanici Centar na Marijin Dvoru, za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila 31.226 KM.

 

Tim povodom je u ponedjeljak, 19. juna 2017. godine načelnik Ajnadžić posjetio prostorije Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar gdje je sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedranom Mulabdićem potpisao protokol o pomenutoj donaciji.

 

Naime, iako Općina kao jedinica lokalne samouprave nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima obezbijedila što sigurnije uslove za život. U skladu sa navedenim, a na zahtjev Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar, Općina Centar nabavila je savremenu informatičku opremu.

 

Ministar Mulabdić se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža radu policije.

-Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da je ova lokalna zajednica opredijeljena da pomaže policiji u cilju stvaranja sigurnog ambijenta za život, istakao je Mulabdić.

 

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad Prve PU, a donacija informatičke opreme je nastavak dobre saradnje.

-Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti. Sa naše strane postoji inicijativa da se pojača policijski nadzor u naseljima Nahorevo, Nahorevska brda, Soukbunar i Panjina Kula, a spremni smo tu aktivnost podržati na način da nabavimo patrolna vozila ukoliko je Ministarstvo saglasno s tim. Nadam se da će ova vrijedna donacija zadovoljiti potrebe Prve policijske uprave i da će im biti od velike koristi u radu, kazao je Ajnadžić.

 

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač također su se zahvalili na ovoj donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

-Želim se zahvaliti načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću za svu pomoć koju ste pružali godinama unazad. Ovo je za nas izuzetno vrijedna donacija. Kada je u pitanju inicijativa da se patrolama pokriju pomenuta naselja mi smo saglasni, jer sigurnost naših građana je i naš, a i vaš prioritet. Mislim da bi i druge općine trebale slijediti dobar primjer Općine Centar, dodao je Halilović.

 

-Općina Centar prednjači kada su u pitanju donacije i prepoznavanje oblika pomoći koji se trebaju pružiti policiji, a mi smo uvijek tu da dobra saradnja bude obostrana, naglasio je Halač.

 

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je više od 220 hiljada maraka, a sa takvom podrškom, kako je to naglašavano, nastavit će i u budućnosti.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti