Općina Centar sufinansirala izgradnju spomen-ploče posvećene poginulom kapetanu Rasimu Prljači

Predstavnici Udruženja za održivi povratak „Studenac“ iz Sarajeva (Ferida Srnje 77) su završili izradu i postavljanje spomen-ploče posvećene kapetanu Rasimu Prljači na mjestu gdje je 21. augusta ratne 1992. godine poginuo u selu Brdarići, mjesto Radeša, današnja Općina Pale-Prača.
Općina Centar sufinansirala izgradnju spomen-ploče posvećene poginulom kapetanu Rasimu Prljači

Ovaj projekt je sufinansirala i Općina Centar, putem Službe za boračko-invalidsku zaštitu, sa iznosom od 1.500 KM.

 

Predsjednik Udruženja za održivi povratak „Studenac“ Nusret Prljača je iskazao zahvalnost za podršku Općine Centar i najavio skoro otkrivanje spomen-ploče.

 

-Kada smo pokrenuli ovu inicijativu imali smo razumijevanje i podršku načelnika dr. Nedžada Ajnadžića da Općina Centar finansijski pomogne da uspješno okončamo ovaj projekat posvećen velikom patrioti i našem hrabrom borcu Rasimu Prljači, na čemu smo veoma zahvalni. Zvanično otkrivanje spomen-ploče planiramo upriličiti krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, objasnio je predsjednik Udruženja za održivi povratak „Studenac“.

 

Kapetan Rasim Prljača kao pripadnik MUP Republike Bosne i Hercegovine je po zadatku otišao iz Sarajeva na Pale kako bi pomogao u organizaciji oružanog otpora tokom agresije na nezavisnu i međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu. Njegovi saborci ga pamte kao čovjeka koji je bio nesebično požrtvovan na svom zadatku sve do pogibije u augustu prve godine rata. Iza njega je ostala supruga i dvoje djece, a jedan njegov sin je zbog posljedica rata i višestrukog ranjavanja ostao doživotni invalid.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti