Nastavak izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodnog i kanalizacionog sistema

Predstavnici Općine Centar Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ potpisali su sporazum o realizaciji granta iz općinskog budžeta za rekonstrukciju vodovodne mreže i izgradnju priključka fekalnog kolektora u Ulici Terezija
Nastavak izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodnog i kanalizacionog sistema

U ime Općine Centar sporazum je potpisao načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime KJKP „Vodovod i kanalizacija“ to je učinio direktor Nezir Hadžić.  

 

Općina Centar Sarajevo je u svom budžetu za 2017. godinu obezbijedila značajna finansijska sredstva za projekte sanacije, rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema na području ove lokalne zajednice.

 

Potpisanim sporazumom planirana je rekonstrukcija vodovodne mreže profila DN 300 mm dužine oko 200 m i izgradnja priključka fekalnog kolektora u Ulici Terezija, a što je zapravo nastavak realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na lokalitetu Podgaj-Tekija. Početak radova očekuje se nakon pribavljanja potrebnih saglasnosti za izvođenje radova.

 

Također, radnici KJKP „Vodovod i kanalizacija“ ove sedmice započeli su radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo''), a u narednom periodu planirano je da se pristupi realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Panjina kula i Kemal-begova.

 

Načelnik Ajnadžić izrazio je želju da saradnja ove lokalne zajednice i VIK-a bude nastavljena i u narednom periodu te dodao da im stoji na raspolaganju za svu pomoć koja bude neophodna.

 

-Želim vjerovati u vašu operativnost, a dajem šansu i vama i nama da radimo zajedno. Zadovoljan sam činjenicom da su započeli radovi u Ulici Aleksandra Puškina, ali i da se izvode radovi u Ulici Borak. Važno je da se radi u kontinuitetu. Sa naše strane očekujemo da ispunite obavezu za sve radove koji budu ugovoreni, a mi smo u budžetu novac obezbijedili. Trenutno naš prioritet kada je u pitanju rekonstrukcija i sanacija vodovodnog i kanalizacionog sistema jeste Ulica Panjina kula, i želimo da se što prije krene sa radovima zbog višegodišnjih problema građana ove mjesne zajednice usljed dotrajale infrastrukture vodovoda i kanalizacije. Također, važno nam je da se uradi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže i u Kemal-begovoj ulici, istakao je Ajnadžić i dodao da će Općinsko vijeće Centar u narednom periodu održati tematsku sjednicu posvećenu stanju vodovodne i kanalizacione mreže na području općine Centar te pozvao predstavnike ViK-a da prisustvuju i daju doprinos kreiranju zaključaka.

 

Direktor Hadžić iskazao je spremnost za nastavak saradnje sa Općinom Centar te dodao da će rado prisustvovati tematskoj sjednici.

 

-Kada je u pitanju Panjina kula, početak radove se može očekivati već naredne sedmice, a neizmjerno se radujem što će problem tih stanovnika biti riješen. Želim se zahvaliti Općini Centar na povjerenju koje nam ukazuje, a na nama je da to povjerenje opravdamo, dodao je Hadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti