Jednokratna novčana pomoć Općine Centar za još 88 porodilja

U velikoj sali Općine Centar u utorak, 13. juna 2017.godine upriličena je dodjela jednokratnih novčanih pomoći za 88 porodilja sa područja Centra.
Jednokratna novčana pomoć Općine Centar za još 88 porodilja

Ovom prilikom za 79 porodilja sa jednim ili dvoje djece uručena su rješenja o dodjeli iznosa po 300 KM, osam porodilja koje su rodile treće dijete je dobilo po 500 KM, dok je jedna porodilja dobila 1.000 KM, iznos koji Općina Centar uplaćuje za rođenje četvrtog i svakog narednog djeteta. Za ovu namjenu u ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđeno je 150.000 KM.

 

U svom obraćanju prisutnima načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, uz riječi dobrodošlice, kazao da je posebna pažnja Općine Centar, između ostalog, usmjerena prema mladima, djeci i njihovim majkama, odnosno prema onima koji će u budućnosti stvarati nove vrijednosti.

 

-Vjerujem da će ovakva politika Općine Centar u budućnosti dati bolje efekte i rezultate. Kroz ovaj program želimo opredijeliti Općinu Centar ka putu da se našim najmlađima obezbijede što bolji uslovi zahvaljujući kojima će oni sutra biti predvodnici razvoja Bosne i Hercegovine i koji će imati puno bolje i produktivnije ideje nego što to mi imamo danas. Ulaganje u djecu ne posmatramo kao trošak već kao investiciju koja će nam garantovati veliki progres u budućnosti. Osim ovog projekta za naše drage komšije smo pokrenuli i druge projekte namijenjena mladima i rješavanju njihove egzistencije poput projekta pokretanja „start up“ biznisa, kazao je Ajnadžić.

 

Među današnjim dobitnicima ove vrste pomoći je bila i Amra Džubur koja ima dva dječaka.

 

-Podrška koju dobivamo od Općine Centar je jedna jako lijepa stimulacija za sve one porodice kojima je potrebna prva oprema za bebu. Ja na svu sreću imam od starijeg sina dosta opreme, tako da ćemo ovu naknadu staviti u štednju i iskoristiti je kad to bude neophodno, objasnila je Džubur.

 

Današnjem uručenju jednokratnih novčanih pomoći porodiljama prisustvovala je i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, koja je pozdravila prisutne i zaželjela ima sve najbolje u životu.

 

Od početka 2017. godine ovu vrstu pomoći Općine Centar je dobila 181 porodilja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti