Otvorene prostorije nove Mjesne zajednice „Koševo II“

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem otključali su u utorak, 13. juna 2017. godine vrata i simbolično otvorili prostorije nove Mjesne zajednice „Koševo II“ u Ulici Marcela Šnajdera 9-a, na čije otvaranje su stanovnici ovog naselja dugo čekali.
Otvorene prostorije nove Mjesne zajednice „Koševo II“

Podsjećamo, na 8. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar, održanoj 27. marta 2017. godine, usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i organizaciji mjesnih zajednica na području općine Centar. Pomenutom Odlukom  Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“ razdvojena je na Mjesnu zajednicu „Breka“ i Mjesnu zajednicu „Koševo II“, kako je to ranije bilo prije njihovog spajanja. Odluka je donesena na inicijativu MZ, a na višegodišnje insistiranje građana mjesnog područja Koševo II. Peticiju sa tim zahtjevom potpisalo je 500 stanovnika. Istaknuto je da se razlikuju problemi sa kojima se građani ova dva mjesna područja susreću, od komunalne problematike, kulturnih i sportskih dešavanja, pa do razvojnih mogućnosti.

 

Predsjednik savjeta Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ Mujo Mirvić zahvalio se predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar što su imali sluha za dugogodišnji zahtjev građana.

 

-Cilj razdvajanja bio je da se građanima omogući lakši pristup prostorijama Mjesne zajednice te doprinose efikasnijem rješavanju njihovih potreba i zahtjeva za poboljšanje uvjeta života, jer ranije prostorije Mjesne zajednice bile su na vrhu naselja Breka, što je veoma daleko za stanovnike Koševa koji se zbog toga nisu uključivali u aktivnosti mjesne zajednice, istakao je Mirvić.

 

Načelnik Ajnadžić izrazio je nadu da će novootvorena Mjesna zajednica imati svoje mjesto i ulogu, a prije svega dobru priliku da pokrene aktivnosti koje će doprinijeti progresu i razvoju ovog područja.

 

-Kada je u pitanju područje vaše mjesne zajednice, želim vas upoznati da će ono pretrpjeti dosta promjena. Radnici Komunalnog javnog preduzeća „Park“ započeli su radove na izgradnji igrališta „Ciciban“ u Ulici Patriotske lige 40. Pokrenuli smo aktivnosti za izradu arhitektonsko-urbanističkog rješenja za izmjene i dopune Regulacionog plana „Zetra“. Tražimo ozbiljnog partnera i investitora za projekt modernizacije stadiona na Koševu po svjetskim standardima sa pratećim sadržajima.  Ključno pitanje za ovu mjesnu zajednicu je projekt izgradnje/rekonstrukcije objekta potpuno devastiranog obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige kod broja 46. U općinskom budžetu za ovu godinu smo izdvojili iznos od 750.000 KM za pomenutu namjenu, pripremili svu potrebnu projektnu dokumentaciju i samo čekamo pozitivnu odluku Skupštine Kantona Sarajevo da krenemo sa realizacijom ovog projekta. U novom objektu planirali smo pored obdaništa smjestiti i prostorije ove Mjesne zajednice, jer ovo je privremeno rješenje, pojasnio je Ajnadžić.

 

Nakon otvaranja prostorija MZ, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti zajedno sa građanima i predstavnicima savjeta obišli su devastirani objekat nekadašnjeg obdaništa Razigrani dani te lokalitet na kojem je započela izgradnja igrališta „Ciciban“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti