Završena izgradnja sportske plohe na Šipu

Na osnovu naloga načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića, a na molbu stanovnika Šipa, krajem protekle sedmice okončani su radovi na asfaltiranju sportskog igrališta u tom naselju
Završena izgradnja sportske plohe na Šipu

Tim povodom su načelnik Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić i saradnica iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Nedžmija Muhamedbegović posjetili ovu lokaciju u utorak, 12. juna 2017. godine.

 

Nova sportska ploha, dimenzija 20 x 15 metara, smještena je iza stambenog objekta u Ulici branilaca Šipa 21. U drugoj fazi projekta će Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar u saradnji sa Kantonalnim javnim preduzećem „Park“ postaviti sportske rekvizite. Time će ovo naselje općine Centar postati bogatije za još jednu sportsku plohu. Pored toga, na Šipu je u planu izgradnja i uređenje „ciciban“ igrališta za bezbrižnu igru najmlađih stanovnika.

 

Radove na izgradnji sportske plohe iza stambenog objekta u Ulici branilaca Šipa 21 izvodilo je građevinsko preduzeće „Grakop“ sa kojim Općina Centar ima potpisan sporazum o redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti