Započelo uređenje kružnog toka u naselju Jagomir

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su u subotu, 10. juna 2017. godine započeli radove na uređenju kružnog toka u Nahorevskoj ulici na lokalitetu Jagomir (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“). Investitor projekta je Općina Centar koja će za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojiti iznos od 84.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Započelo uređenje kružnog toka u naselju Jagomir

Tim povodom je u ponedjeljak, 12. juna 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Mustafom Mulićem i saradnicima iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove obišao ovu lokaciju gdje ih je predstavnik izvođača radova upoznao o svim detaljima projekta i najavio završetak radova za 25 dana.

 

Prije početka radova, osim potrebne dokumentacije i odobrenja nadležnih općinskih službi, izvođač radova je morao pribaviti saglasnost Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za izmjenu režima saobraćaja na ovoj lokaciji.

 

Prema glavnom projektu, kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, tokom realizacije ovog projekta treba ukloniti kompletnu konstrukciju saobraćajnice, i postaviti novu kolovoznu konstrukciju i tamponsku podlogu. S ciljem sprečavanja oštećenja novog asfalta i kolovozne konstrukcije bit će ugrađen sistem za odvod podzemnih i površinskih voda sa pet novih slivnika i 115 metara položenih drenažnih cijevi i 60 metara plastičnih cijevi, koje će biti sprovedene u obližnje korito Koševskog potoka. Tokom radova će biti uklonjeni oštećeni betonski ivičnjaci umjesto kojih će biti ugrađeno 300 metara novih. Prije postavljanja oko 950 kvadratnih metara novog asfalta biće izvršena nivelacija šibera i šahtova za vodu. Na kraju radova biće postavljeni novi vertikalni saobraćajni znaci te iscrtana horizontalna saobraćajna signalizacija. U sredini kružnog toka radnici će postaviti nove granitne kocke, a samo središte kružnog toka biće hortikulturno uređeno.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti