Općina Centar donirala 20.000 maraka Kamernom teatru 55

U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u ponedjeljak 12. juna 2017. godine, potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 20.000 KM koje su iz budžeta Općine dodijeljene Kamernom teatru 55 u Sarajevu za realizaciju planiranih projekata ove ustanove.
Općina Centar donirala 20.000 maraka Kamernom teatru 55

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Kamernog teatra 55 to je učinio direktor Emir Hadžihafizbegović. Kamerni teatar 55 osnovan je 1955. godine u Sarajevu, a tokom 62 godine rada, ovaj teatar je stekao veliki ugled koji je prevazišao granice Bosne i Hercegovine kao teatar visokih umjetničkih standarda sa izuzetnim glumačkim ansamblom.

 

Načelnik Ajnadžić naglasio je da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

 

-Nadam se da će vam sredstva koja ste dobili od Općine Centar biti od koristi. Želim vam puno uspjeha u radu, a sigurna sam da će Općina i u narednom periodu nastaviti pružati podršku kako bi se poboljšali uslovi za vaš rad. Koristim priliku da vas upoznam i pozovem da se uključite u izradu strategije razvoja kulture i sporta na području  središnje sarajevske općine do 2025. godine, a za taj posao zadužen je Savjet za kulturu i sport Općine Centar u kome su istaknuti kulturni i sportski radnici, dodao je Ajnadžić.

 

Uz riječi zahvalnosti direktor Hadžihafizbegović je istakao da je Općina Centar jedna od rijetkih institucija koja ima sluha za potrebe ustanova kulture.

 

-I ranije smo imali podršku Općine Centar i veliko hvala na ovoj donaciji koja će nam biti od velike koristi. Sredstva planiramo utrošiti na organizaciju festivala koji će biti održan u novembru, a o čemu će građani biti blagovremeno informirani. Iskreno se nadam da će se ovako dobra saradnja nastaviti i u budućnosti, kazao je Hadžihafizbegović.

 

Općina je iz budžeta za 2017. godinu izdvojila sredstva u iznosu od oko 460.000 KM za razvoj kulture kako na svom, tako i na području cijele Bosne i Hercegovine, a sve to jasno pokazuje opredjeljenje ove lokalne zajednice da se bori za opstanak kulture i kulturnih institucija u našoj zemlji.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti