Igralište „Ciciban“ uskoro i u Ulici Patriotske lige

U nastojanjima da našim najmlađim sugrađanima obezbijedi odgovarajući, pristupačan, ali i siguran prostor za igru i zabavu, na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića započela je realizacija projekta izgradnje dječijih igrališta „Ciciban“ na području središnje sarajevske općine.
Igralište „Ciciban“ uskoro i u Ulici Patriotske lige

Naime, riječ je o izgradnji novog modela igrališta koji podrazumijeva prije svega ograđivanje s ciljem sprečavanja uništavanja dječijih igrališta, podizanja stepena sigurnosti djece ali i sprečavanja ulaska pasa lutalica na prostore za igru.

 

Nakon što su prije nekoliko dana najmlađi stanovnici Koševskog brda u pratnji roditelja i predstavnika Općine Centar otključali vrata obnovljenog igrališta na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, radnici Komunalnog javnog preduzeća „Park“, sa kojim je Općina Centar potpisala ugovor o realizaciji pomenutog projekta, jučer su započeli radove na izgradnji još jednog igrališta „Ciciban“ i to u Ulici Patriotske lige 40 (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“).

 

Na veliku radost mališana, u okviru uređenja igrališta, radnici će postaviti gumene podloge za sigurnu igru djece, klackalice, ljuljačke, penjalice, njihalice i ostali dječiji mobilijar koji posjeduje certifikat o ispunjavanju uslova sigurnosti najmlađih. Osim navedenog, planirano je postavljanje parkovskih klupa, korpi za otpatke, kao i hortikulturno uređenje prostora oko igrališta, te postavljanje zaštitne ograde.

 

Namjera načelnika Ajnadžića je da se u ovoj godini na prostoru svake od 15 mjesnih zajednica izgradi barem po jedno ovakvo igralište, a pored sredstava u iznosu od 157.675 KM koje je Općina Centar ranije izdvojila, rebalansom budžeta obezbijeđeno je dodatnih 185 hiljada maraka za ovu namjenu.

 

Stanovnici mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ sa oduševljenjem su izrazili zahvalnost što će mališani sa ovog područja konačno imati odgovarajući, a prije svega siguran prostor za igru i zabavu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti