Okončano asfaltiranje dijela Ulice Nedžada Mušića

Radnici građevinske firme „Bosman“ su tokom proteklog perioda okončali asfaltiranje dijela saobraćajnice u Ulici Nedžada Mušića, od broja 11 do raskrsnice sa Ulicom Hamida Beširevića (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
Okončano asfaltiranje dijela Ulice Nedžada Mušića

Finansijer radova je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila iznos od 48.000 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva. Ovom prilikom je također postavljeno i 25 metara novih zaštitnih rukohvata za lakši silazak posebno starijih osoba tokom zimskih mjeseci.

Pomenutim radovima je prethodila rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na ovom dijelu Ulice Nedžada Mušića. Građevinska firma „Bosman“ je bila zadužena za zemljane radove, dok je kantonalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ bilo zaduženo za polaganje cijevi nove vodovodne i kanalizacione mreže. Općina Centar je također finansirala i ove radove za šta je u svom budžetu izdvojila 109.000 KM, od čega je za novu fekalnu kanalizacionu mrežu izdvojeno 65.800 KM, a za novu vodovodnu mrežu 43.200 KM. Prema predmjeru radova, kojeg je uradilo pomenuto komunalno preduzeće, zamijenjeno je 150 metara glavne kanalizacione cijevi, koja je dotrajala i ne ispunjava tehničke uslove, te oko 100 metara cijevi za priključak okolnih stambenih objekata, dok je za rekonstrukciju vodovodne mreže postavljeno 150 metara novih vodovodnih cijevi.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti