Projekt obnove objekta devastiranog obdaništa ''Razigrani dani''

Jedna od tema sastanka održanog u prostorijama kabineta premijera Kantona Sarajevo u utorak, 6. juna 2017. godine, o kojoj su razgovarali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i premijer KS Elmedin Konaković bila je projekt izgradnje/rekonstrukcije objekta potpuno devastiranog obdaništa ''Razigrani dani'' u Ulici Patriotske lige kod broja 46.
Projekt obnove objekta devastiranog obdaništa ''Razigrani dani''

Govoreći o aktivnostima Općine Centar u cilju što skorije realizacije tog projekta načelnik Ajnadžić je kazao:

 

-U općinskom budžetu za ovu godinu smo izdvojili iznos od 750.000 KM za pomenutu namjenu, dok je Općinsko vijeće Centar usvojilo Odluku o pristupanju izgradnji poslovnog objekta u Ulici Patriotske lige 46 i davanju na korištenje Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva“. Općina Centar je vlasnik zemljišta i, osim što smo obezbijedili finansijska sredstva, također smo pripremili svu potrebnu projektnu dokumentaciju i samo čekamo pozitivnu odluku Skupštine Kantona Sarajevo da krenemo sa realizacijom ovog projekta, objasnio je načelnik Ajnadžić.

 

-Planiramo za narednu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo staviti ovu tačku na dnevni red kako bi se zastupnici mogli izjasniti oko davanja saglasnosti ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS Elviru Kazazoviću za zaključivanje sporazuma sa Općinom Centar o obnovi objekta nekadašnjeg obdaništa ''Razigrani dani''. Kako je ovaj projekt naš zajednički interes za dobrobit naših sugrađana, mišljenja sam da neće biti problema oko davanja saglasnosti, kazao je premijer Konaković.

 

Stanovnici Mjesne zajednice ''Breka-Koševo II'', koji su pokrenuli inicijativu za obnovu pomenutog objekta će dobiti novo obdanište na površini od 508 kvadratnih metara, dok bi sprat objekta koristila Općina za druge namjene. Kako je planirano, nakon završetka izgradnje Općina će ugovorom o zakupu dodijeliti prizemlje objekta na korištenje JU Djeca Sarajeva radi stavljanja u funkciju obdaništa. Ugovor će biti zaključen na deset godina, uz simboličnu mjesečnu naknadu od 1 KM/m2, s pravom obnavljanja ugovora.

 

Sastanku su također u ime Općine Centar prisustvovali savjetnik Mustafa Resić, općinski pravobranilac Suanita Melunović, pomoćnik načelnika za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Damir Konjičanin, kao i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija sa saradnicima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti