Općina Centar finansijski podržava rad Akademije nauka i umjetnosti

U prostorijama Akademije nauka i umjetnosti BiH (Bistrik 7) u utorak, 6. juna 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je predsjedniku ANUBiH Milošu Trifkoviću uručio zaključak kojim se iz općinskog budžeta odobrava iznos od 10.000 KM za sufinansiranje programskih aktivnosti Akademije.
Općina Centar finansijski podržava rad Akademije nauka i umjetnosti

Akademik Trifković se zahvalio na sveukupnoj podršci koju ova jedinica lokalne samouprave pruža Akademiji nauka i umjetnosti BiH.

 

–Novac koji nam je donirala Općina Centar ćemo potrošiti na raznovrsne aktivnosti, jednim dijelom na finansiranje izdavanja časopisa, na međunarodnu saradnju, a najveći dio bi trebalo da ide u sufinansiranje mnogobrojnih naučno-istraživačkih projekata, kazao je Trifković.

 

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić rekao da svi moramo biti svjesni činjenice da Akademija treba da prednjači u iznalaženju novih rješenja i napretku ovog društva. Predstavnici ANU su zamolili načelnika Ajnadžića da im se finansijski pomogne u projektu postavljanja zvučne i toplotne izolacije na zgradi Akademije, za šta je načelnik kazao da će u narednom rebalansu budžeta Općine Centar u septembru ove godine planirati iznos od 20.000 KM, koliko je potrebno za završetak ovog projekta.

 

Načelniku Ajnadžiću je ovom prilikom uručena zahvalnica za finansijsku podršku u organizaciji međunarodne naučne konferencije održane u Dubrovniku.

 

Današnjem susretu i uručenju zaključka o donaciji 10.000 KM je u ime Akademije prisustvovao i Zijo Pašić, generalni sekretar ANU BiH.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti