Načelnik Ajnadžić čestitao nani Raziji Hadžimulić stoti rođendan

Najstarija Sarajka Razija Hadžimulić jučer je u svom domu, okružena rodbinom i prijateljima, proslavila stoti rođendan. Tim povodom posjetili su je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji su joj čestitali rođendan uz prigodne poklone i dobre želje.
Načelnik Ajnadžić čestitao nani Raziji Hadžimulić stoti rođendan

Naime, nana Razija je rođena 1. juna 1917. godine, a cijelo stoljeće provela je u voljenom, rodnom gradu Sarajevu. Svoj radni vijek provela je u banci i vodovodu. Živi u zajednici sa sinom i snahom, a muža je izgubila, kako navodi, prije 29 godina.  

 

Razijin dom, koji se nalazi u Ferhadiji prekoputa Gradske tržnice u Sarajevu, bio je ispunjen toplom atmosferom, mnoštvom cvijeća, njenim osmijehom i vedrim duhom.

 

Ova bistra, pokretna stogodišnjakinja nije krila radost i zahvalnost na proslavi svog rođendana. Uvijek je vedrog duha, blaga, puna razumijevanja za svakoga, što je sigurno recept za Razijinu dugovječnost.

 

Načelnik Ajnadžić čestitao je nani Raziji rođendan uz želje da ostane vedra i nasmijana kao tog dana, toplog srca i sa osmijehom na licu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti