Novi asfalt na dijelu saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija

Okončana je rekonstrukcija dijela saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija od raskrsnice sa Ulicom Marija Mikulića do ambasade Republike Kine (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“). Radove su izvodili radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, na osnovu ugovora potpisanog sa Općinom Centar koja je finansirala ovaj projekat sa oko 70.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Novi asfalt na dijelu saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija

Glavnim projektom je bilo planirano da na ovoj saobraćajnici u Centru prvobitno bude uklonjen stari asfalt i podloga umjesto kojeg je postavljen novi. Također, predviđeno je uklanjanje starih oštećenih ivičnjaka i postavljanje novih betonskih.

 

-Radove smo započeli 11. maja i završili do ugovorom predviđenog roka. Rekonstrukcija ovog dijela saobraćajnice je u potpunosti završena. Prvobitno su izvađeni oštećeni ivičnjaci i iskopana stara kolovozna konstrukcija. Nakon toga je zamijenjen tamponski dio, ugrađeni novi betonski ivičnjaci, a zatim asfaltirana saobraćajnica u dva sloja. Također su ugrađene instalacije za odvodnju površinskih voda kako bi se spriječila oštećenja i propadanje saobraćajnice, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Osim navedenog, prije postavljana asfalta duž kolovoza i pješačke staze, predviđeno je nivelisanje šahtova i slivnika za odvod površinskih voda koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice.

 

Podsjećamo da je pomenuta firma sredinom prošlog mjeseca okončala sanaciju Ulice Dajanli Ibrahim-bega na Gorici, za šta je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 160.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti