U nedjelju ekološka akcija čišćenja otvorenog dijela Koševskog potoka

Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja praksu organiziranja ekoloških akcija čišćenja i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.
U nedjelju ekološka akcija čišćenja otvorenog dijela Koševskog potoka

Tako će u nedjelju 4. juna 2017. godine sa početkom u 9 sati biti održana ekološka akcija čišćenja i uređenja otvorenog dijela Koševskog potoka, i to dijela koji se nalazi preko puta zgrade Općine Centar. Akcijom će rukovoditi predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine, a učešće će uzeti i pripadnici DVD „Bjelave“, te članovi mjesnih štabova civilne zaštite.

 

Podsjećamo da su tokom proteklog perioda uspješno okončane ekološke akcije uređenja zapuštenih površina na području općine Centar, a prije svih ona na Gorici. U dosadašnjim akcijama učešće su uzeli pripadnici mjesnih štabova civilne zaštite, volonteri Općine Centar, sekretari i predstavnici savjeta mjesnih zajednica, radnici komunalnih preduzeća „Park“ i „Rad“, zainteresirani građani, te srednjoškolci koji su kroz društveno koristan i odgovoran rad, obezbijedili finansijsku podršku njihovim vršnjacima slabijeg imovnog stanja za odlazak na ekskurziju u 2017. godini.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti