Započela akcija uređenja zelenih površina pod nazivom „Neka Centar zablista“

Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, u srijedu 31. maja 2017. godine, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Park“ započeli su akciju uređenja zelenih površina na području Mjesne zajednice „Betanija-Šip“. Akcija je simbolično nazvana „Neka Centar zablista“.
Započela akcija uređenja zelenih površina pod nazivom „Neka Centar zablista“

Tokom akcije planirano je u cijelom naselju Šip uređenje zelenih površina koje se prostiru na oko 12.750 metara kvadratnih. Radnici „Parka“ vrše ručno i mašinsko košenje trave, sječu niskog rastinja i stabala nakon čega će sav prikupljeni biološki otpad biti odvezen na gradsku deponiju.

 

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 230.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica iz čega se može zaključiti koliko je ova lokalna zajednica opredijeljena da zelene površine uredi na način da naši sugrađani imaju kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju.

 

Po okončanju uređenja zelenih površina na području ove mjesne zajednice, radnici Parka nastavljaju sa akcijama uređenja zelenih površina i u drugim mjesnim zajednicama.

 

Podsjećamo da je u toku i izgradnja „Ciciban“ igrališta na nekoliko lokacija u Centru, a sve u cilju da se najmlađim sugrađanima obezbijedi odgovarajući, pristupačan, ali i siguran prostor za igru i zabavu.

 

Također, u narednom periodu planiran je početak radova na obnovi košarkaških igrališta što predstavlja drugu fazu realizacije projekta „Jesi li za basket" kojeg zajedno implementiraju istoimeno Udruženje i Općina Centar.

 

Prije nekoliko dana završen je i prvi dio akcije „Ekskurzija 2017“ u okviru koje je uređeno nekoliko zapuštenih površina na području općine Centar, a prije svih ona na Gorici.

 

Svi projekti realizuju se sa ciljem da stanovnici općine Centar dobiju ugodan ambijent za život.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti