Izgradnja stepeništa u ulici Hrastovi na Centru

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme su započeli sa izgradnjom novog stepeništa u ulici Hrastovi između brojeva 2 i 6.
Izgradnja stepeništa u ulici Hrastovi na Centru

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 49.500 KM. U dosadašnjem toku radova uklonjen je dio starog dotrajalog stepeništa.

 

-Radove smo započeli od dijela stepeništa koje završava u ulici Budakovići, čija je rekonstrukcija također u toku, što nama otežava radove i dopremu materijala. Uspjeli smo završiti sa izgradnjom trećine planiranog stepeništa ukupne dužine 60 metara. Radimo dio po dio stepeništa kako bi stanovnici imali nesmetanu komunikaciju. Nakon završetka betoniranja stepeništa planiramo postaviti kulir ploče kao i rukohvatnu ogradu po sredini stepeništa. U narednim fazama projekta, što tek trebamo ugovoriti, vjerovatno ćemo raditi sanaciju potpornog kamenog zida gdje je neophodno uraditi i drenažu s ciljem prikupljanja podzemnih voda, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme „Sela“.

 

Potpisani ugovor, osim izgradnje novog stepeništa u ulici Hrastovi, također predviđa i sanaciju pješačkih staza u Zaima Šarca 102 i Vranjače 33, sanaciju stepeništa Vranjače 11, Alipašina 39 i u Nusreta Šišića Dede 19, izgradnju novog stepeništa između Čobanije i Puta mladih muslimana, čiji su radovi u toku, te je također planirano popločavanje pješačke staze u Patriotske lige 41 (druga faza), te sanacija ploča kod Doma policije u Tina Ujevića 1 na Džidžikovcu, kao i na spoju ulica Himze Polovine i Safeta Pašalića, dok je sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici 126-128 na Koševskom brdu okončana. Za sve navedene projekte Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 182.320 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti