Kampanja borbe protiv melanoma

Euromelanoma je evropska godišnja kampanja prevencije raka kože, a usmjerena je na podizanje svijesti o opasnostima, značaju rane dijagnoze i načinima liječenja ove bolesti.
Kampanja borbe protiv melanoma

Početak kampanje „Euromelanoma 2017“ u Bosni i Hercegovini će biti najavljeno na press konferenciji koja će biti održana u četvrtak 1. juna 2017. godine u Općini Centar (sala 205/II) s početkom u 12 sati.

 

Press konferenciji će prisustvovati predsjednica Udruženja i Euromelanoma kampanje, mr.sci.dr. Hana Helppikangas, direktorica Discipline za nauku i nastavu KCUS, prof.dr. Enra Suljić, dr. Kerim Alender, mr.sci.dr.  Mersiha Krupalija Fazlić i  prim.dr. Almira Selmanagić sa Klinike za kožne bolesti KCUS, te predstavnici Općine Centar koja je podržala ovogodišnju kampanju.

 

Udruženje Melanoma u BiH organizuje kampanju u brojnim zdravstvenim ustanovama u cijeloj BiH (Sarajevo, Tuzlanski kanton, Zenica, Mostar i u RS), sa centrom u Sarajevu.

 

Tokom kampanje organizovani su besplatni pregledi mladeža i lezija sumnjivih na karcinom kože, podjela promo i edukacionog materijala, kao i predavanja za najmlađe u školama, jer svaka opekotina od sunca u djetinjstvu je dvostruko veći rizik nastanka raka kože poslije u životu. Podizanjem svijesti građanstva, kao i ranim pregledima spašavamo živote, a ujedno smanjujemo troškove  onkološkog liječenja.

 

Kampanja je od izuzetnog značaja u borbi protiv karcinoma kože i buđenja svijesti građana o ranoj detekciji i prevenciji ove opake bolesti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti