Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže prioritetni projekat za stanovnike MZ „Hrastovi-Mrkovići“

U prostorijama Općine Centar održan je sastanak predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine sa članovima Savjeta Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“, koji ima za cilj poboljšanje saradnje predstavnika Općine Centar sa izabranim članovima savjeta mjesnih zajednica Centra kako bi se sagledali problemi stanovnika lokalne zajednice i efikasnije otklonile eventualne prepreke za početak realizacije kapitalnih projekata od značaja za život građana.
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže prioritetni projekat za stanovnike MZ „Hrastovi-Mrkovići“

Sastanak je vodio dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić na kome je razgovarano o projektima koji su jako bitni za stanovnike ovog dijela općine Centar.

 

-Najveći problem ove mjesne zajednice jeste dotrajala infrastruktura vodovoda i kanalizacije, stoga je Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu planirala 750.000 KM za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Panjina kula. Također planiramo izgradnju nove saobraćajnice koja će povezivati ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka, čija izgradnja će nam omogućiti da određene ulice označimo kao jednosmjerne čime bismo poboljšali promet vozila kroz ovo gusto naseljeno područje. Predstavnici Općine Centar su također pokrenuli projekat izgradnje novog dječijeg igrališta pored objekta stare seizmološke stanice na Grdonju. U toku je izrada glavnog projekta i za ovu namjenu smo izdvojili 250.000 KM. U sklopu tog igrališta planiramo hortikulturno urediti i dio parka na ovoj lokaciji, gdje bismo uklonili divlju deponiju. Oko igrališta će biti postavljene kamere za video nadzor i zaštitna ograda, objasnio je Mulić.

 

Osim navedenog, ovom prilikom je razgovarano o postavljanju znakova zabrane za prolazak kamiona težih od 8 tona kroz ulicu Panjina kula i postavljanje zabrane odlaganja građevinskog otpada na divljoj deponiji u ovoj ulici, te o ugradnji niša za kontejnere na lokacijama gdje bude to moguće.

 

Naredni sastanak izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar je planiran sa predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice „Betanija-Šip“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti