Uskoro početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine

U prostorijama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“, u utorak, 30. maja 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktoricom pomenutog preduzeća Nihadom Glamoč potpisao ugovor o nastavku realizacije projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina i Poljine.
Uskoro početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 250.000 maraka.

 

Naime, pomenutim ugovorom definisana su prava i obaveze potpisnika, te način i uslovi realizacije projekta. Podsjećamo da je u prošloj godini okončana realizacija prve faze projekta kada je položeno oko 1.500 metara distributivnog cjevovoda za naselje Kromolj.

 

Direktorica Glamoč je ovom prilikom objasnila tehničke detalje samog projekta i izrazila zahvalnost Općini Centar na ukazanom povjerenju.

 

–Danas smo potpisali ugovor sa Općinom Centar o realizaciji druge faze izgradnje distributivne mreže u naseljima Kromolj, Slatina i Poljine. U ovoj fazi planirana je izgradnja oko dva kilometra gasne mreže, što će u konačnici sa priključcima iznositi oko 2.800 metara. Realizacija ovog projekta je od velikog značaja i za Sarajevogas, ali prije svega za stanovnike pomenutih naselja. Značaj za Sarajevogas ogleda se u tome što se nastavkom realizacije ovog projekta približavamo spajanju sa susjednom općinom Vogošća, a što u konačnici za cilj ima bolju snabdjevenost svih naših potrošača, kazala je Glamoč.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će firma Sarajevogas kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana.

 

-Ugovorom je definisana obaveza Sarajevogasa da implementira drugu fazu gasifikacije Kromolja, Slatine i Poljina kako je to ranije i dogovoreno. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu planiramo gas i gasnu infrastrukturu dovesti do Nahorevskih brda, što je veoma značajan iskorak kada je u pitanju gasna infrastruktura. Očekujemo da će realizacijom ovog projekta stanovnici ovih naselja biti zadovoljni. Lokalna zajednica i postoji kako bi osluškivala potrebe stanovnika i uvažavala njihove zahtjeve, a jedan od njih bio je upravo gasifikacija, naglasio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti