Građani Sarajeva svakodnevno upućuju pohvale zbog početka rekonstrukcije Trga „Susan Sontag“

Početak radova na rekonstrukciji Pozorišnog trga „Susan Sontag“ ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu dočekan je sa velikim oduševljenjem naših sugrađana, pa su tako počele svakodnevno da pristižu pohvale u Općinu Centar. S obzirom da se radi o jednom od najznačajnijih projekata Općine Centar u 2017. godini, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić se snažno založio i neposredno angažirao kako bi ova investicija bila uspješno realizovana.
Građani Sarajeva svakodnevno upućuju pohvale zbog početka rekonstrukcije Trga „Susan Sontag“

Tim povodom, načelnik Ajnadžić, zajedno sa savjetnikom za investicije Mustafom Resićem, posjetio je Trg „Susan Sontag“ gdje su u toku radovi na rekonstrukciji kako bi se informisao o toku realizacije projekta za koji je Općina Centar izdvojila 1.141.802 maraka.

 

Predstavnici „Unigradnje“, izvođača radova, upoznali su načelnika Ajnadžića sa dinamikom radova.

 

Podsjećamo, u ranijem periodu urađene su sve pripreme kako bi se moglo krenuti sa realizacijom ovog izuzetno važnog projekta za lokalnu zajednicu i grad Sarajevo. Pribavljena je projektna dokumentacija i sve neophodne saglasnosti i odobrenja za uređenje prostora trga. Glavni projekt je uradila projektantska kuća „Idea“ d.o.o., a Zavod za zaštitu spomenika Federacije Bosne i Hercegovine dao je potrebnu saglasnost. Idejni projekt je rađen po skici čuvenog arhitekte i urbaniste profesora Juraja Najdharta, a podrazumijeva popločavanje granitnim pločama cijelog trga i trotoara iz ulica Branilaca Sarajeva, Obala Kulina bana i Kulovića. U sklopu ovog projekta planirano je i djelimično proširenje Ulice branilaca Sarajeva prema trgu gdje će biti formirano ostrvo. Osim toga, predviđeno je postavljanje novih rasvjetnih tijela, klupa, oglasnih panoa koji su isključivo u funkciji Narodnog pozorišta, te hortikulturno uređenje zelenih površina na trgu. Nakon rekonstrukcije i uređenja ovog trga naš grad će dobiti jednu od najvećih i najljepših otvorenih scena za kulturna dešavanja u Sarajevu pa i u cijeloj Bosni i Hercegovini.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti