Delegacija Općine Centar se upisala u knjigu žalosti povodom terorističkog napada u Manchesteru

Povodom terorističkog napada koji se desio u ponedjeljak 22. maja 2017. godine nakon koncerta pjevačice Ariane Grande u Manchesteru, kada su smrtno stradale 22 osobe, a najmanje njih 59 je povrijeđeno, Ambasada Velike Britanije u BiH otvorila je knjigu žalosti za žrtve terorističkog napada, u koju se mogu upisati svi građani BiH, koji to žele.
Delegacija Općine Centar se upisala u knjigu žalosti povodom terorističkog napada u Manchesteru

Tim povodom su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i vijećnici Sonja Akšamija, Velija Katica, Dževad Topić, Haris Mujanović, Nuko Grebović  i Ahmed Gerin posjetili Ambasadu Velike Britanije u BiH kako bi se upisali u knjigu žalosti i na taj način odali počast svim nevinim žrtvama stravičnog događaja.

 

-Duboko nas je potresla vijest o užasnom terorističkom napadu u Manchesteru. U ime Općine i Općinskog vijeća Centar Sarajevo državnim organima i narodu Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske upućujemo izraze najiskrenijeg saučešća. Zločinački napad i ubijanje nevinih ljudi nisu udar samo na Manchester i Veliku Britaniju, već na cjelokupno čovječanstvo, ljudsku slobodu i demokratiju. Vjerujemo da će sve institucije bezbjednosti i naše zemlje na svim nivoima državne organizacije BiH izgraditi efikasan sistem zaštite građana od svih oblika terorizma i dati svoj puni doprinos zajedničkoj borbi demokratskog svijeta protiv terorizma na svim kontinentima. U ovim teškim trenucima za Vaše građane i prijateljsku Veliku Britaniju naše misli su sa Vama,stoji u tekstu koji je potpisala delegacija Općine Centar.

 

Knjiga žalosti otvorena je jučer, a biće otvorena i danas od 10 do 16 sati, te u petak 26. maja od 10 do 14,30 sati u prostorijama Ambasade u Sarajevu u Ulici Hamdije Čemerlića 39a.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti