U Centru za kulturu održana pozorišna radionica ''Vuneno pozorištance”

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo – Jelića 1 u saradnji sa “Udruženjem Bajka” organizirala je radionicu pod nazivom ''Vuneno pozorištance”, čiji su učesnici bili učenici nižih razreda Osnovne škole ''Silvija Strahimir Kranjčević''.
U Centru za kulturu održana pozorišna radionica ''Vuneno pozorištance”

Program je osmišljen tako da djeca zajedno s edukatorima izrađuju pozorišne scene i likove iz bajki od vune i drugih prirodnih materijala. Tokom druženja, prema predlošku priče koja personificira godišnje doba, djeca i njihovi učitelji pravili su figure od ovčijeg runa. Jednostavnost lutaka za uprizorenje bajki iz ove radionice svaki put iznova potakne djecu da kreiraju vlastito Vuneno pozorištance, da sami obrazuju prizore, pripovijedaju priče i dožive cjelovitost riječi, pokreta, zvuka, oblika i boja.

 

Projekt nazvan "Vuneno pozorištance" posvećen je, kako djeci tako i roditeljima, a sve s ciljem da pričanjem bajki najmlađi pokušaju zadržati slike iz djetinjstva, ali i razviti svoju maštu i kreativnost. "Vuneno pozorištance“ zapravo predstavlja pripovijedanje bajki uz male pokretne scene, takozvane „kućne scene“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti