Radionica ''Vuneno pozorištance'' za učenike škole ''S.S. Kranjčević''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u prostorijama Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) će u utorak, 23. maja 2017. godine u 12,30 sati biti održana radionica pod nazivom ''Vuneno pozorištance'' čiji će učesnici biti učenici Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević''.
Radionica ''Vuneno pozorištance'' za učenike škole ''S.S. Kranjčević''

Naime, Udruženje ''Bajka'' u saradnji sa Centrom za kulturu Sarajevo – javnom ustanovom čiji je osnivač Općina Centar, organizira ove godine radionice ''Vuneno pozorištance'' za učenike osnovnih škola, gdje djeca i njihovi učitelji tokom 90 minuta prave figure od ovčijeg runa, a prema predlošku priče koja personificira godišnje doba.

 

Projekt povezuje snagu priče i čaroliju starih zanata kako bi se svi zajedno povezali sa prirodom, između sebe i sa svim onima koji su stvarali priče hiljadama. Bajke, priče inspirisane životom, stare hiljadama godina i danas su nadahnuće nama i našoj djeci. Slike koje nam donose bajke i koje svako od nas obrazuje u svojoj mašti mogu nas inspirisati da sa djecom napravimo neki crtež, predstavu, plesni performans ili da riješimo neki problem…

 

Jednostavnost lutaka za uprizorenje bajki iz ove radionice svaki put iznova potakne djecu da kreiraju vlastito Vuneno pozorištance, da sami obrazuju prizore, pripovijedaju priče i dožive cjelovitost riječi, pokreta, zvuka, oblika i boja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti