Potpisan sporazum za novu javnu rasvjetu u Centru

S ciljem podizanja nivoa sigurnosti, ali i kvalitete života stanovnika Centra u budžetu Općine su obezbijeđena značajna sredstva za izgradnju nove i obnovu postojeće javne rasvjete. Tim povodom načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija potpisali su sporazum za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete na području općine Centar.
Potpisan sporazum za novu javnu rasvjetu u Centru

U ovogodišnjem budžetu Općina Centar je za ovu namjenu izdvojila 200.000 KM. Na osnovu pomenutog sporazuma nova javna rasvjeta biće postavljena na 41 lokaciji u 14 mjesnih zajednica u Centru.

 

U Mjesnoj zajednici „Bardakčije“ planirano je postavljanje novih stubova javne rasvjete u ulicama Mandrina, Bardakčije, Zaima Šarca i Imamovića, zatim zamjena dotrajalih stubova u ulicama Bardakčije i Šekerova kod broja 36, te izmještanje rasvjetnih tijela u Ulici Budakovići kod broja 32. U Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“ biće postavljena javna rasvjeta u ulicama Gornja Slatina kod broja 29 i Branilaca Šipa kod broja 45. Predviđena je zamjena dotrajalog stuba javne rasvjete u Ulici Osmana Krupalije 26, te nova rasvjeta u ulicama Patriotske lige kod brojeva 1, 3 i 44, Nusreta Fazlibegovića 9 i Asafa Serdarevića ispod broja 25 (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“), a u MZ „Ciglane-Gorica“ planirana je rekonstrukcija rasvjete na Merhemića trgu, zatim u ulicama Husrefa Redžića i Alipašina, te postavljanje rasvjetnog tijela u Ulici Prusačka 4. U Mjesnoj zajednici „Donji Velešići“ predviđena je zamjena drvenih stubova novim betonskim u Ulici Hasana Bibera od broja 105 prema Jukićevoj, dok je u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ planirano postavljanje nove rasvjete u Ulici Alipašina kod brojeva 25 i 27, te rekonstrukcija javne rasvjete u cijeloj Ulici Rizaha Štetića. U Mjesnoj zajednici „Hrastovi-Mrkovići“ biće postavljena nova javna rasvjeta u Ulici Grdonj kod broja 89. Nova javna rasvjeta će također biti postavljena u ulicama Muhameda Hadžijahića 44 i Antuna Hangija 62 (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“), a u MZ „Mejtaš-Bjelave“ u Ulici Envera Čolakovića 2-4, te duž objekta OŠ „Musa Ćazim Ćatić“. Drveni stubovi javne rasvjete će biti zamijenjeni betonskim u ulicama Sarač-Ismailova 23, Bjelave 3 i 68, Sepetarevac i Zatikuša, a također je planirana i rekonstrukcija javne rasvjete u ulicama Tahtali sokak i Pehlivanuša. Na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ planirano je postavljanje dodatnih rasvjetnih tijela na raskrsnici ulica Bolnička i Višnjik, dok će na području MZ „Pionirska dolina-Nahorevo“ biti postavljena nova rasvjetna tijela u Nahorevskoj ulici. U MZ „Skenderija-Podtekija“ planirano je postavljanje dodatnih stubova javne rasvjete u Ulici Ejuba Ademovića. Sporazumom je predviđeno i osvjetljenje prostora starog rezervoara na Soukbunaru, te postavljanje LED rasvjete u parku ispred Općine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti