Započela sanacija dijela saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija

Sredinom prošle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su sanaciju Ulice Antuna Hangija od raskrsnice sa Ulicom Marija Mikulića do ambasade Republike Kine (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“). Finansijer je Općina Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbijedila oko 70.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Započela sanacija dijela saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija

-Tokom realizacije ovog projekta osim rekonstrukcije saobraćajnice planirana je i sanacija oštećenog dijela pješačke staze. Također, previđena je i zamjena dotrajalih ivičnjaka sa novim betonskim. Radove smo započeli 11. maja i prema dinamici oni bi trebali biti završeni do 4. juna ove godine, ali mi očekujemo završetak projekta i ranije, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Osim navedenog, prije postavljana asfalta duž kolovoza i pješačke staze, biće urađena nivelacija šahtova i slivnika za odvod površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice.

 

Podsjećamo da je pomenuta firma u prošloj sedmici okončala radove na sanaciji Ulice Dajanli Ibrahim-bega na Gorici, za šta je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila iznos od gotovo 160.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti